National Trust Killerton

CREATING AN EMOTIONAL VISITOR ENGAGEMENT

Work being carried out on the roof at Killerton, and the temporary closure of the fashion exhibition, gave the opportunity to present a new visitor route and narrative through the downstairs rooms of the house.

We revamped the visitor reception, to prime visitors to the experiences available at the property, and installed a ‘pop-up’ welcome kiosk in the car park - including a ‘sacrificial’ wall, demonstrating how quickly surfaces become damaged by exposure to the elements. The scaffold around the entrance of the house was covered with a full size, cut out figures with protest banners for issues championed by the family through history.

Within the house, we assigned a single strong message to each room - a single idea which built the story of why the house was given up... the visitor journey following the ideas and beliefs which led to the Aclands’ 1944 action. Some rooms were interpreted very lightly, others had more dramatic interventions, with each idea also acted as a prompt - allowing volunteers to add further layers to the story without ‘breaking’ the narrative sequence through the house.

MORE VISITOR EXPERIENCE

CLIENT

NATIONAL TRUST

SHARE