Land’s End

SYMPATHETIC TO THE SURROUNDING NATURAL ENVIRONMENT

NATURAL OPPORTUNITY

Our brief from Land’s End, one of Britain’s most well-known attractions, was to improve the visitor welcome; the first phase of their five year regeneration plan.

 

The existing signage on the approach to Land’s End and throughout the site was cluttered, unfriendly and clashed visually with the surrounding Area of Outstanding Natural Beauty. Sign after sign had been added over the years with little thought about message and materials. Our starting point was to review what was already there, strip it back, then amend and add signage where appropriate.

 

Ensuring that the new scheme was sympathetic to the surrounding natural environment was a priority for us. Locally-sourced, engraved, granite welcome boulders and timber engraved orientation signage are a charming, yet practical addition. Whilst a wall hung slate effect and traditional sign writing soften the exterior frontage. Our sign writer’s skills were also employed throughout the main welcome areas – painted oversize maps of Britain provide an attractive wall covering. The traditional finish was taken right through to the Land’s End shopping village, with hand-crafted shop fascia signage.

 

The changes we proposed and implemented, some only subtle, have truly transformed the look and feel of the visitor welcome, in line with the attraction’s overall strategy of creating a quality visitor experience.

MORE WAYFINDING

CLIENT

LANDS END

SHARE